Har just köpt och testat nya Hoka One One HUAKA. Normalt sett har jag köpt skor som är ca en halv storlek större än mina vanliga skor för att slippa ”blånaglar” som jag vet att vissa drabbas av. Jag har aldrig upplevt problem och köpte därför dessa par i en väldigt välanpassad storlek. Jag blev rekommenderad dessa skor på Runners Store i Stockholm efter att jag beskrivit min löpstil, hur jag utvecklats, vilka lopp jag har framför mig (Halvmara, Lidingölopp, NY Mara – mer om detta framöver) och att jag under pass längre än 2-3 mil får känningar under främre delen av fotsulan. Säljaren i butiken hämtade direkt den här skon, som är ”helt ny på marknaden” – jag har tidigare läst om tillverkaren Hoka One One som tillverkar en del Ultraskor. När du ser denna sko i profil påminner den lite om ABBA och deras härliga skor på sjuttiotalet. Det är modell platå jag talar om. Inte direkt snygg men det jag vill ha är något som passar min löpstil.


När jag drar på mig skon känns den direkt som en dröm. Passar mig väldigt bra. Den ger möjlighet att springa en mer teknisk löpning. Hjälpsam på det viset men den ger inget gratis. Tänk hjälpmedel. I mitt första, och ännu enda test, sprang jag 12km med blandning asfalt, kullersten och grus med inslag på mycket backe i hög fart. 2mm droppen känns väldigt bra här och dämpningen är fantastisk trots att den ger en bra respons i frånskjutet. Skon är byggt för asfalt men jag måste säga att den äter kullersten till frukost och stenar och grus ”off road” tar den hand om galant. Skon var inte direkt billig, 1799:- i butik. Går säkert att hitta billigare någonstans.

Om jag ska ge ett betyg så säger jag 8/10. Då jag inte har en aning om hur länge skon håller. I butik sa de upp till 100 mil. Ca 3 månader för min del. Det är förmodligen ett sätt att slippa reklamationer. Håller säkert något mer än så.

Teknisk info:

  • Drop häl till tå: 2 mm
  • Vikt: 239 gram
  • Sula fram 25mm, sula bak 27mm
  • Quick fit system (liknande Salomons trailskor)

 

Hoka One One

Hoka One One Huaka 2014

ps. jag vet nu vad blånagel är, dock en lindrig variant, och det dröjer innan jag köper skor som inte är 1/2 nummer större än normalskor ds.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*