Jag driver webbsidan gratis guide sedan januari 2006. Efter några år känns den platt och enformig att jobba med. För att göra den roligare har jag dels skapat en Facebook fanpage där det finns, i skrivande stund, 502 gillare! Facebook är ett bra tillvägagångssätt för att nå ut till medlemmar, med tävlingar, uppdateringar, nyheter osv.

Designen på gratis guide är också uppdaterad, tanken var glatt och enkelt. Det blev blått och gult. En topplista, kategorier i toppen, ny logga, möjlighet att skicka vidare erbjudanden besökaren gillar på Facebook, Twitter och till e-post. Du ser också liknande erbjudanden inom den kategori du befinner dig i.

Jag har också valt att lägga till incentive/reward/cashback eller vad du nu vill kalla det. En form av rabatt helt enkelt. En del kampanjer är märkta med en gul lapp innehållande en siffra. Siffran visar antal poäng kampanjen ger dig som är medlem. Poängen växlar du mot presentkort, trisslotter, biobiljetter eller Spotify premium. Som medlem kan du också samla poäng genom att rekrytera nya medlemmar.

För att gratis guide ska kunna bli ett riktigt community har nu medlemmen möjlighet att kommunicera med andra, genom att skriva i gästbok och att bli gratis guide vänner!

Många många timmar har lagts ner på detta projekt. Mycket svett och inga tårar! 🙂 Faktiskt är det många timmar kvar innan sidan är där jag vill ha den.

Resultatet av arbetet med SEO vänlighet märks av i Google Analytics och framförallt på serpen. Den organiska trafiken har ökat rejält, vi pratar 10-tals %. Det som minskat drastiskt är bounces och PPC. Känns väldigt bra.

2 kommentarer på “Trasformering till community”

    1. Hej Johan, förlåt för sent svar. Det är ju helt klart en affärshemlighet. Rent generellt när det gäller Adwords vill jag påstå att du bör vara relevant. Så om du tex säljer en damtidning, bör du köpa Adwords för den damtidningen och länka till damtidningens landningssida på din site- alltså blir det relevant och det bör vara lönsamt om du har en enkel landningssida med all relevant information enligt Adwords alla regler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*